Translate

petak, 28. prosinca 2012.

Ledena senzacija u Zadru

Ovog prosinca zadarska djeca imaju još jedan razlog za veselje. Početkom mjeseca otvoreno je klizalište kod crkve sv. Marije, nasuprot sv. Donata, koje je ubrzo postalo glavna senzacija među mlađim, ali i starijim sugrađanima. 


Sve mogućnosti
Klizalište je otvoreno svakim danom od 12-22h, a vikendom i do 23h, što je više nego dovoljno da se "izguštate," Studentima i đacima klizanje je omogućeno za 20kn, ukoliko dođu od 12-16h, a 30kn ako dođu kasnije. U ovom prvom turnusu klizaljke se dobiju gratis, dok ih u drugom platite 10kn. Zainteresirani građani svih uzrasta mogu se upisati u školu klizanja koja traje 5 dana, a cijene su 150 kuna za djecu i 200 kuna za odrasle. Kao poklon grada Zadra svi zadarski osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda dobili su besplatan sat klizanja u jutarnjem terminu. Jedan "đir" zapravo traje 45 minuta.



"Klizalište je odlično. Inače vozim role pa me nije bilo toliko strah stati na klizaljke. Mislila sam da ćemo frendica i ja uzeti 2 đira, ali smo nakon pola sata klizanja shvatile da će nam i jedan biti dosta jer je malo naporno. Super je i muzika koju su puštali." - Sara, dvanaestogodišnja posjetiteljica

 

Klizalište je otvoreno po drugi puta
Ovo nije prvi puta da je u Zadru otvoreno klizalište. Naime, prošle godine, po prvi puta, bilo je napravljeno klizalište kod nove robne kuće, Supernove. Posjetitelji su se tada obradovali tom novitetu pa je u 40 dana prodano preko sedam tisuća ulaznica. Kao i prošle godine najviše navale ima na popodnevne sate pa ni ne čude ove akcije koje su osigurali u ranijem terminu. No nije svima tako zabavno. Posebno malenoj djeci i onima koji su doveli nekog na klizanje bez da se sami okušaju u tome.

"Meni i nije tako zanimljivo kao ovima što kližu. Stojim točno uz ogradu pa mi je malo hladno zbog ovog rashladnog sustava kojim spriječavaju led da se topi. Mislim da bi i pola sata bilo dovoljno, malo mi predugo to traje." - Goran, posjetitelj
Zaključak
Budući da sam malo kukavica nisam stala na klizaljke, ali možda se jednom ohrabrim. :) Kao i Goranu i meni je bilo malo hladno, no očekivala sam da će tako biti. Ljudima na klizalištu nije bilo hladno jer su se dosta ugrijali kruženjem po ledu.  Prošle godine je klizalište bilo otvoreno sve do sredine drugog mjeseca, a ove godine još uvijek ne znamo dokad će trajati.Cijena i nije tako malena, no čini se kako to gostima ne smeta jer su i danas svi stajali u redu  i nestrpljivo čekali ne bi li se okušali na ledu. Iako mi je bilo hladno, moram priznati da sam se malo nasmijala svaki puta kad bi netko pao. :D

Pogledajte video s padovima! :)




Broj komentara: 12:

  1. Anonimno10:25

    Nisi klizala?! :O Pa to se ne propušta, Majo, Majo! Drugi put moraš klizati pa ti neće biti hladno. ;)

    Baš mi je drago što se i kod vas otvorilo klizalište. Nije niti karta skupa, a 45min je stvarno puno. Sjećam se da je jedne godine i na trgu, kod Manduševca, bilo klizalište. Isto tako je bilo odlično, cijena nije bila previsoka (isto nekih 30 kn), ali bilo je kraće od 45min. Žao mi je što sad toga nema na trgu, ali onaj tko želi klizati uz disco atmosferu, može na Šalatu (www.idemvan.hr/mjesto/salata-klizaliste/1112/) :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ako ćeš me ti držat za ruku onda ću ić klizat! :D :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimno11:10

    Odlična stvar, prije par godina bilo je i u Vinkovcima klizalište. Sada već neko vrijeme nemamo ništa. Cijene su im iskreno malo visoke, nadam se da će ih prilagoditi i privući time još više posjetitelja :) A ti Majo ostavi se fotoaparata i probaj :P

    OdgovoriIzbriši
  4. Anonimno14:51

    Eto tako ni Mario nikada nije iskusio čari klizanja... U mom velegradu u Kutini toga nema nit je ikada bilo. A i moram priznat da bi radije klizao s pogledom na more i sv. Donat nego s pogledom na Petrokemiju :D Da, 40 kuna je možda malo previše, ali kak mi studenti i ovak i onak nikad ništ ne radimo, nama je i ovo podnevno vrijeme čist dobro, a i cijena je onda ok :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Anonimno18:01

    Ni ja se nikad nisam klizala, a baš bi mogli otići ponekad ovdje u Zagrebu da i to iskusimo, ili da se barem mi tebi smijemo :) Inače, u Zagrebu sezona klizanja počinje već u 10.mjesecu, a može se klizati na nekoliko mjesta. Najposjećenija mjesta su Dom sportova i klizalište na Velesajmu. Na prvu sam pomislila da cijena u Zadru nije velika, ali obzirom da u Zagrebu ulaznica košta 15kn, možda ipak je. Ipak, stiže proljeće pa bi mogle nabaviti i role pa se malo provozati Jarunom :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Anonimno18:06

    Zaboravila sam napisati gore, sve informacije o radnim vremenima i cijenama klizališta u Zagrebu možeš naći na stranicama holdinga-http://www.sportskiobjekti.hr/default.aspx?id=153 :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mislim da ćemo se smijat svi svima.. :P Možda i odemo jednom, sad kad si nas već informirala ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Koja je faca ovaj posjetitelj Goran..pff

    OdgovoriIzbriši
  9. Hahah, presmiješan mi je ovaj mali u videu što rukama grebe po ledu. A i onaj ogromni kad padne. :D
    Ja sam prije išla na klizanje tu u Zagrebu na Šalatu i kod Velesajma, no isto nisam baš najspretnija na klizaljkama. Lijepo je da vam je Zadar ponudio još jednu atrakciju za mlade i one koji se tako osjećaju. :)
    Mogle bi i mi otići kad dođete u Zagreb...Evo, valjda ćemo naći neki termin: http://metro-portal.hr/pocela-sezona-klizanja/50171 ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. heheh fora! nisam ni ja stala na klizalje jednako sam kukavica :D jedino mi je puno ovo klizanje.. doduše vidim da je na zatvorenom, ali u Koprivnici je cijena 5 kuna cijeli dan, ako imaš svoje klizalje možeš se klizat kolko hoćeš.. također, organizirane su zimske igre pa su djecu učili igrat hokej na ledu, a ovi stariji ispraksirani svaku večer igraju..

    OdgovoriIzbriši
  11. Svaka čast Hrvatskim gradovima koji se trude za svoje najmlađe sugrađane! Htjela bih pohvaliti i svoj Samobor koji također ima već par godina za redom klizalište. (http://www.idemvan.hr/dogadaj/otvoreno-klizaliste-taborec/15205/). To je pravi način da djeca budu vani sa prijateljima, a ne doma pred tv-om ili kompjuterom. Ove godine, samoborsko klizalište dospjelo je i na novu tv :)
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/evo-kako-klinci-u-samoboru-provode-zimske-praznike.html

    OdgovoriIzbriši